Deep Purple komt met coveralbum

Gepubliceerd door voorzitter op 06/10/2021 - 17:08

Na de release van het vorig jaar verschenen en zeer goed ontvangen album Whoosh! verrast Deep Purple haar fans met de aankondiging van een nieuw album. Turning to Crime komt op 26 november uit via earMUSIC en wordt aangekondigd met de release van de nieuwe single 7 And 7 Is. Deep Purple staat volgend jaar op Graspop Metal Meeting.

Het nieuwe album van Deep Purple komt slechts 15 maanden na hun laatste studioalbum Whoosh!. Dat album werd lovend ontvangen met meerdere prestigieuze hitlijst-prestaties (in Duitsland en in de UK) en geprezen door critici, die met name de creativiteit van de band -die zich elke release blijft ontwikkelen- bejubelden.

Turning to Crime is het allereerste studioalbum van Deep Purple dat volledig bestaat uit nummers die niet geschreven zijn door de band zelf en al eerder zijn opgenomen door andere artiesten. Covers dus. De eerste single is 7 And 7 Is, een track van Arthur Lee die al gecovered werd door o.m. The Ramones en Alice Cooper. Een videoclip voor de single zal op 13 oktober in première gaan. Het zijn niet zo heel bekende nummers die ze coveren, al zijn er bij van Bob Dylan en Fleetwood Mac. Het bekendste nummer op het album is waarschijnlijk White Room van Cream.
 
Producer en vriend van de band Bob Ezrin (Aerosmith, KISS, ..) was opnieuw een belangrijke pion voor het nieuwe studiowerk.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?