Deep Purple brengt nieuw album mee naar Graspop

Gepubliceerd door voorzitter op 25/04/2024 - 20:21

De legendarische hardrockband Deep Purple kondigt een nieuw studioalbum aan. De eerste single verschijnt 30 april en is een voorproefje van het uit 13 tracks bestaande studioalbum ‘=1’. 

Deep Purple zet hun succes van de afgelopen jaren voort en viert dat met een wereldwijde albumtour. Op zondag 23 juni staan ze op Graspop Metal Meeting, waar ze ook al in 2017 en 2020 speelden, en op 29 oktober brengen zij, naast hun monsterhits als Smoke on the Water en Child in Time, het nieuwe album album ten gehore in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het nieuwe album verschijnt 19 juli via earMUSIC.

Deze Britse hardrockband is één van de belangrijkste grondleggers van de rockmuziek en heeft de afgelopen decennia zijn muzikale grenzen voortdurend verlegd. De band wordt geleid door Ian Gillan, wiens vocalen generaties lang ontzettend invloedrijk zijn geweest. Gillan wordt vergezeld door bassist Roger Glover, drummer Ian Paice en keyboardspeler Don Airey. Dit is het eerste album van de band met gitarist Simon McBride, die inviel toen oudgediende Steve Morse wegens persoonlijke omstandigheden Deep Purple moest verlaten.

Maar Deep Purple is meer dan alleen hun befaamde leden. Met oude vriend Bob Ezrin (o.a. Kiss en Alice Cooper) als producer, roept de plaat het klassieke 70s geluid van de band op, zonder te vervallen in nostalgie. De raadselachtige titel '=1' symboliseert het idee dat in een wereld die steeds complexer wordt, alles uiteindelijk vereenvoudigt tot een simpele, verenigde essentie. “Alles is gelijk aan één.” 

Van de recente albums Now What?! (2013), inFinite (2017) en Whoosh! (2020) werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?