Falconer stopt ermee

Gepubliceerd door Srachex op 12/06/2020 - 15:05

Hoewel de Zweedse band Falconer nog een nieuwe album in de steigers heeft staan, wordt de band ontmanteld. De band geeft te kennen dat de reden achter de ontmanteling niets drastisch of plotseling is, maar iets is dat de laatste jaren is gegroeid. Falconers negende full-length From a Dying Ember zal op 26 juni een release kennen via Metal Blade Records en dus na de stopzetting van de band.

Hier kunt u een vertaling van het statement van de band lezen:

Het moment om verder te gaan is aangebroken en om na al die tijd eens iets anders te doen, wat dat ook moge zijn. Ik (Stefan) voelde voor dit album dat ik weliswaar van Falconer's muziek hou, maar dat ik maar al te goed wist hoe ik het moest maken en wat mijn eigen verwachtingen en grenzen zijn als het gaat om het schrijven van nummers voor Falconer. Het voelde misschien een beetje te veilig en vertrouwd.

We hebben besloten om dit laatste album zo goed mogelijk te maken en ons echt te concentreren op de aanwezigheid van alle Falconer elementen en er echt voor te zorgen dat elk element volledig toegewijd is. De ballad moet bijvoorbeeld net zo "ballady" zijn als altijd, en het folkliedje moet zo folky mogelijk klinken etc. De beslissing om dit het laatste album te maken heeft voor mij als liedjesschrijver een nieuw gevonden enthousiasme en betrokkenheid gewekt, het was als de eindsprint voor een langeafstandsloper.

Hiermee willen we al onze fans en iedereen die we in de loop der jaren hebben ontmoet of mee samen gewerkt bedanken. We wensen jullie het allerbeste voor de toekomst.

Stefan Weinerhall, Falconer


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?