Saeko werkt aan comeback

Gepubliceerd door voorzitter op 29/01/2020 - 19:18

Saeko Kitamae was in 2005 naar eigen zeggen de eerste Aziatische vrouw ooit die in Wacken op het podium stond met haar band Saeko. Die band bestond toen vooral uit Europeanen. Ze had eerder een band in Japan, Fairy Mirror, maar daar was de druk te groot om buitenlandse succesrecepten te kopiëren. Ze trok naar Zwitserland, Canada en uiteindelijk Duitsland om van daaruit haar droom na te jagen. Haar eerste album als Saeko werd positief onthaald en zo kon ze o.m. optreden als support voor Doro en aansluitend op Wacken.

Ook na het succes op Wacken bleef Saeko veel druk ervaren van labels en managers, zodat ze niet haar eigen ding kon doen. Ze bracht in 2006 het album Life uit in eigen beheer, maar keerde daarop teleurgesteld terug naar Japan. Nu is ze echter klaar voor haar comeback. De Duitser Michael Ehre (Gamma Ray, Primal Fear) is er voor de opnames opnieuw bij op bas. Hij werkte ook al mee aan de eerste twee albums van Saeko. Italiaan Alessandro Sala (Rhapsody Of Fire) speelt gitaar en zijn landgenoot Guido Benedetti drumt. Voor Rhapsody Of Fire maakte Saeko vorig jaar nog een versie in het Japans van hun track Rain Of Fury.

Het nieuwe album van Saeko wordt opgenomen in Italië. Elk van de tien tracks zal verwijzen naar een persoon van één land (Brazilië, Japan, de UK, Syrië, …). Als de Kickstarter-campagne voldoende middelen oplevert, zullen de opnames afgerond worden in september. Dan komt het album digitaal uit in oktober en op cd in november.

Saeko steunen bij haar comeback kan via deze Kickstarter link!


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?