Samenvatting

Recensie door voorzitter op 18/08/2021
  • Uitgebracht door Pride & Joy Music
  • Metalfans score80

Holy Are We Alone is de terugkeer door de grote poort voor Saeko. Dit album bewijst dat geduld beloond wordt. En ook dat er altijd een plaats en tijd zal zijn voor goede powermetal.

Pluspunten

  • Origineel concept
  • Agressieve powermetal volgens het boekje
  • Één van de beste stemmen in het genre

Minpunten

  • Een paar tracks torsen wat ballast van het concept

Saeko is de herrezen band de Japanse zangeres Saeko Kitamae. Dankzij een succesvolle crowdfunding kon ze eindelijk het album maken dat ze al zo lang in gedachten had en wat een rollercoaster is Holy Are We Alone geworden! Je hoort meteen dat Saeko’s hart nog steeds klopt voor (power)metal, maar haar muzikale spectrum gaat breder dan dat.

Holy Are We Alone is een conceptalbum in die zin dat elke track een land vertegenwoordigt. En voor elk land is Saeko eerst gaan praten met één of meer inwoners en die persoonlijke verhalen zitten in de lyrics. Ze zingt in het Engels, Duits, Sanskriet, Hawaiaans, Japans, … Soms zitten er wat typische muzikale kenmerken van een land in de tracks, maar Saeko heeft toch de moeite genomen om voorbij de clichés te kijken. België zat nog niet in Saeko’s lijstje. Dat kan zeker nog op een volgend album. 

Saeko heeft nog steeds een mooie stem met veel kracht en volume. De band heeft ze met veel zorg samengesteld: de Italianen Guido Benedetti (gitaar, keyboard/Trick Or Treat) en Alessandro Sala (bas/Rhapsody Of Fire) en de Duitser Michael Ehre (drums/Primal Fear, Gamma Ray, ... ). De Amerikaan Derek Sherinian (Alice Cooper, Dream Theater, Ayreon, …) speelt een indrukwekkende synth-solo op Russia: Heroes. Vooral de agressieve gitaarpartijen van Benedetti spreken tot de verbeelding. 

Eén van de beste nummers is Germany: Rebellion Mission, met UK: Never Say Never op een dichte tweede plaats (met een kort stukje uit de traditional What Shall We Do With The Drunken Sailor). Als je nu denkt dat het concept van de wereldreis voor te veel ballast zorgt, kan ik je geruststellen. Er zit meer dan genoeg vlees aan het been voor de liefhebber van powermetal.

 

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?