Wintersun stelt nieuwe gitarist voor

Gepubliceerd door Jennifer op 13/04/2017 - 19:56

Wintersun was al enige tijd op zoek naar een nieuwe gitarist, nadat frontman Jari Mäenpää liet weten zich tijdens optredens enkel op de zang te zullen concentreren. Na een lange zoektocht heeft de band nu Asim Searah voorgesteld als nieuwe Wintersun gitarist. Asim, geboren in Pakistan en op zijn 18e naar Finland verhuisd, is zanger en gitarist in bands als Cantilena, Damnation Plan en Selfblind.

De band voegt daaraan toe:

We kennen hem al lang en wisten dat hij een goede zanger is, maar we realiseerden ons niet hoe getalenteerd hij is als gitarist. Asim was de eerste die ons een auditievideo stuurde, die verbaasde ons erg positief. Na de video audities en twee rondes live audities realiseerden we ons dat hij exact is wat we zochten. Hij is gemotiveerd en gepassioneerd met een goede heavy metal attitude. En een geweldige gitarist en zanger natuurlijk om de live sound van Wintersun nog verder te verbeteren!

Wintersun brengt dit jaar het album The Forest Seasons uit. Je kan het album nog bestellen tot 30 april via een crowdfundingcampagne, de release is door Nuclear Blast Records voorzien in juli.

Wintersun stelt gitarist Asim Searah voor


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?