Draconian zangeres heeft visaproblemen

Gepubliceerd door Jennifer op 24/02/2017 - 15:45

Draconian moest vorig jaar enkele concerten schrappen vanwege de visaproblemen van zangeres Heike Langhans. En die problemen zijn nog steeds niet van de baan, waardoor de zangeres vorige week nog moest passen voor het optreden op de 70000 Tons of Metal cruise. Heike Langhans, geboren in Zuid-Afrika, geeft nu zelf meer uitleg over de situatie.

Haar uitleg op de Draconian  facebookpagina:

Blijkbaar zijn veel mensen in de war over mijn situatie met Draconian. Sommigen zeggen zelfs dat ik de band en Zweden verlaten heb. Dit is absoluut niet het geval. Lees alsjeblief eerst onze officiële kanalen. Of vraag het mij zelf.

 

Dus dit is de situatie: Ik ben IN Zweden en mag het land niet verlaten. Mijn visumverlening wordt momenteel verwerkt. Normaal duurt dit 3 à 7 maanden, maar door de vluchtelingencrisis is de wachttijd nu 14 tot 22 maanden. Ja, je leest het goed. Ik moet meer dan een jaar wachten op een verblijfsvergunning voor twee jaar.

 

De reden dat ik het land niet kan verlaten is:
A) Ik moet hier zijn omdat ik op elk moment kan worden opgeroepen voor een interview met de bevoegde diensten.
B) Zonder de vergunning heb ik geen onnozel papiertje dat me toelaat om terug te keren na het reizen. En ik woon hier. Met Dan en de katten, dus niet kunnen terugkeren zou een probleem zijn.

 

Ik heb niets dan verwarrende antwoorden gekregen van de migratie autoriteiten over manieren om dit tijdelijk op te lossen. En de meeste daarvan bestaan uit meer ambassades, meer geld, meer papierwerk en meer wachttijden. Het is gewoon vervelend en moeilijk allemaal. Dit is waarom ik gewoon moet wachten op het visum voor ik opnieuw kan reizen.

 

Ons management heeft geprobeerd het proces te versnellen, met weinig resultaat. Soms wil ik gewoon het e-mailadres van de man die mijn zaak behandeld online zetten. Beeld je een leger fans in dat hem overstelpt met e-mails om mij dat visum gewoon te geven. :D

 

Dus ik hoop dat dit antwoord wat duidelijkheid schept. Ik zal jullie allemaal weer zien. Wees gewoon geduldig, net als ik.

Heike Langhans zingt sinds 2012 bij Draconian. In 2015 bracht de band het album Sovran uit, het eerste waarop de zangeres te horen is.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?