Welke Belgische band wil op het podium van Wacken staan?

Gepubliceerd door voorzitter op 22/01/2024 - 18:43

Wie een kans wil wagen om met zijn band op het podium van Wacken Open Air te staan, moet zich reppen. Je moet je band hiervoor binnen de zes dagen aanmelden via deze link

De Wacken Battle is een wedstrijd met verschillende unsigned metalbands die wereldwijd in verschillende landen wordt georganiseerd. De winnende bands van elk land mogen het tegen elkaar opnemen op Wacken Open Air, nog steeds het grootste en/of bekendste metalfestival.

De kandidaten houden alvast hun agenda vrij voor de voorrondes: op zaterdag 24 februari in DVG in Kortrijk, op zaterdag 23 maart in de Asgaard in Gent en op zaterdag 6 april in South of Heaven in Bilzen. In elke voorronde krijgen zes bands een kans. Telkens twee ervan gaan naar de finale op zaterdag 25 mei in De Volkskring in Zingem (Kruisem). De jury bestaat uit muziekkenners, maar ook het publiek kan ter plaatse zijn mening geven.

De winnaar mag spelen op één van de podia op Wacken Open Air. Dat festival is al uitverkocht en heeft Korn en Amon Amarth als headliners. Vanuit België hebben we reeds Brutus afgevaardigd, en ook Objector. Die laatste band won vorig jaar de Wacken Battle maar kon door een onvoorziene zondvloed niet optreden. De organisatoren hebben hen toen een herkansing voor dit jaar aangeboden.

Behalve Objector werd de Belgische Wacken Battle reeds gewonnen door onder meer Primal Creation, Behind Bars, Speed Queen, Trouble Agency en Evil Invaders.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?