Tommy Johansson verlaat Sabaton

Gepubliceerd door Jennifer op 21/01/2024 - 10:39

Sabaton gitarist Tommy Johansson verlaat na zeven jaar de band. Tommy wil zich terug meer richten op zijn band Majestica en andere projecten, die niet te combineren zijn met het drukke Sabaton tourschema. De gitarist zal niet meteen stoppen, maar de overdacht naar zijn opvolger bij de band soepel laten verlopen. Sabaton wenst hem het beste in zijn komende projecten en het najagen van zijn dromen.


Na 7 glorieuze jaren Heavy Metal, heb ik besloten om terug te treden als gitarist van Sabaton. Dit is de moeilijkste beslissing die ik ooit in mijn hele leven heb genomen.

Zoals velen van jullie misschien weten, doe ik veel dingen buiten Sabaton. Ik speel bij een andere band, treed op met verschillende artiesten en heb een carrière als zanger die ik al jaren opzij heb gezet om me op Sabaton te focussen. Na dit zeven jaar lang gedaan te hebben, voel ik dat het tijd is om mijn hart te volgen.

Dit betekent dat ik niet langer zal toeren met mijn broeders in Sabaton en dat ik al jullie lieve Sabaton fans niet zal ontmoeten tijdens de komende tournees van de band.

Ik zal nooit stoppen met muziek maken. Ik zal nog steeds toeren met Majestica en andere projecten, maar niet op hetzelfde niveau als Sabaton natuurlijk. Ik weet zeker dat ik jullie lieve fans in de toekomst weer op de weg zal tegenkomen.

Mijn broeders in Sabaton en de beste crew ter wereld zullen voor altijd mijn tweede familie zijn en ik zal het missen om tijd door te brengen met al deze geweldige mensen. We hadden elke dag zoveel plezier samen. Ik heb zoveel geleerd over het leven, over muziek en over touren dat ik nergens anders geleerd zou hebben.

Een enorme dank aan alle lieve Sabaton fans voor het accepteren van mij als de nieuwe gitarist in 2016. Ik weet zeker dat jullie de persoon die het na mij overneemt ook zullen accepteren.

Het allerbeste voor jullie allemaal en ik zie jullie snel weer

Tommy Johansson


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?