Sabaton toont muzikale animatiefilm in Poperinge

Gepubliceerd door voorzitter op 30/10/2023 - 20:28

De Zweedse metalband Sabaton heeft een volledig zelf geproduceerde educatieve (animatie) film klaar over de Eerste Wereldoorlog. Die film wordt in november wereldwijd in meer dan 120 musea vertoond. 

Op zaterdag 4 november gaat 'The War To End All Wars – The Movie' in première in (historische en militaire) musea in 29 landen en zal daar gedurende twee weken te zien zijn. Eén van die premières is in Talbot House in Poperinge.

Eerder dit jaar mobiliseerde Sabaton zijn achterban om wereldwijd musea te nomineren voor de screening van deze bijzondere film, waaraan massaal gehoor werd gegeven: musea in Australië, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Litouwen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten doen mee. De Benelux-musea die participeren zijn behalve Talbot House in Poperinge, ook nog Plugstreet 14-18 in Comines-Warneton (België, net over de taalgrens) en Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NL).

In het zeventig minuten durende muzikale spektakel komen nummers van Sabaton’s tiende en meest recente studioalbum The War To End All Wars uit maart 2022 voorbij. De film vertelt op indringende wijze epische verhalen uit de Groote Oorlog door middel van animatie en live action. 

Sabaton’s bandmanager en bassist Pär Sundström duidt de missie van dit ambitieuze project: "Met dit charitatieve initiatief willen we de zichtbaarheid van musea over de hele wereld vergroten, en een nieuw publiek van metalfans en geschiedenisliefhebbers aanmoedigen om lokale musea te steunen. Een andere fundamentele doelstelling is dat we de betekenis en impact van de Eerste Wereldoorlog voor de mensheid in de schijnwerpers willen zetten."

In de film zijn de bandleden zowel in het echt en als animaties te zien. Er is vooraf veel historisch onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat deze film de geschiedenis zo nauwkeurig mogelijk weergeeft.

In het Talbot House in Poperinge wordt de film vertoond op zaterdag 4 november om 18.00 uur en om 19.30 uur. Beide screenings zijn uitverkocht. Er is een extra vertoning op 17 november om 17 uur.

In Plugstreet 14-18 in Comines-Warneton (BE) wordt de film vertoond op vrijdag 10 november om 19.30 uur.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?