Mr Myst is terug met nieuw album

Gepubliceerd door voorzitter op 23/08/2023 - 07:52

De Oostendse hardrockers van Mr Myst brengen op 1 september hun nieuwe album uit. 

7 Deadly Sins is de opvolger van hun debuutalbum We Will Rise, dat in 2019 uitkwam bij Sleaszy Riders Records, een Grieks label dat eerder ook al albums uitbracht van de Belgische bands Scarved en Thurisaz.

Mr Myst bestaat uit bandleden die ook actief zijn bij onder meer Ostrogoth en Dyscordia. Dat zanger Piet Overstijns van Dyscordia een gastbijdrage mag leveren op dit album, komt dan ook niet als een verrassing. 

Wel verrassend en leuk is dat Mr Myst een opvallende cover heeft opgenomen voor 7 Deadly Sins. De stoute Oostendenaren wagen zich aan Maniac, de synthpopklassieker van Michael Sembello die in 1983 wereldbekend werd door de film Flashdance.  Daarmee verkeert Mr Myst in goed gezelschap. Maniac kreeg al eigen versies van onder meer Avantasia, Firewind, Evergreen Terrace en The Poodles en van de Belgische gothrockband This Vale Of Tears.

Titeltrack 7 Deadly Sins verscheen eerder als Spotify-single.

Mr Myst doet een korte tour met 7 Deadly Sins. Die brengt de band naar Frankrijk (Lille), Doornik, Bilzen, Heusden-Zolder, Ledegem en Diest. In Diest speelt de band op 3 september op Sleazy Sunday, met Beyond The Labyrinth en Strawberry Storm. Op het Leegems Metal Fest opent Mr Myst op 14 oktober voor Temptations For The Weak en Cobra The Impaler.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?