Sabaton heeft nieuwe gitarist

Gepubliceerd door Jennifer op 22/08/2016 - 18:08

Sabaton vierde dit weekend de release van hun nieuwe album The Last Stand op het Sabaton Open Air festival. Het was meteen de laatste show met gitarist Thobbe Englund, die vorige maand bekend maakte Sabaton te verlaten. De Zweedse band stelt nu zijn vervanger voor.

De nieuwe gitarist zijn van Sabaton wordt Tommy Johansson. De Zweed is momenteel zanger en gitarist bij ReinXeed, een symfonische powermetalband die hij zelf oprichtte. Hij mag meteen aan het werk bij Sabaton, want de tournee voor het nieuwe album begint al komend weekend. Op 8 januari 2017 komt Sabaton nog eens naar België voor een show in de Antwerpse Lotto Arena.

Dit is wat Tommy Johansson zelf over zijn komst te vertellen heeft:

Het is een grote eer om deel te mogen uitmaken van de Sabaton familie en ik kon niet gelukkiger zijn! De mannen zijn geweldig en bij de leukste mensen die je kan ontmoeten. Ik volg Sabaton sinds 2005 toen ik ze voor het eerst live zag en hou sindsdien van de band. Toen ze me vroegen om lid te worden heb ik dus niet geaarzeld.

 

Hoewel, ze hadden me in 2012 al eens gevraagd, maar om vele persoonlijke redenen was het toen geen goed moment voor mij om de baan op te trekken en alles te geven wat nodig was voor de band. Dus heb ik bedankt, maar we zijn sindsdien wel contact blijven houden. Ik wil ook zeggen dat Thobbe een goede gitarist is en een geweldige vent! Mijn job is niet om hem te vervangen, maar om bij te dragen aan de band met mijn eigen gitaarwerk; en uiteraard om de fans gelukkig te houden door zijn fantastische solo's met trots te spelen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten tijdens de tournee en om te doen wat ik het liefste doe in het leven - heavy metal te spelen.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?