Iced Earth brengt Graspop-opnames uit

Gepubliceerd door voorzitter op 15/03/2023 - 19:50

De Amerikaanse metalband Iced Earth brengt op 28 april twee EP's uit met oude opnames. De EP Hellrider omvat drie songs (Prophecy, Birth Of The Wicked en The Coming Curse) die werden opgenomen voor het album Something Wicked This Way Comes uit 1998, maar dan in 2007 heropgenomen met de toenmalige zanger Tim ‘Ripper’ Owens. 

De tweede EP, I Walk Among You, bestaat uit de tracks Setian Massacre, A Charge To Keep en The Clouding van het album Framing Armageddon (Something Wicked Part I) uit 2007, maar dan met Matt Barlow, en met de live tracks Dark Saga, Pure Evil en Iced Earth, opgenomen op Graspop Metal Meeting in 2008 en ook al met Barlow. 

Deze opnames waren enkel op cd beschikbaar. Ze werden geremastered en zullen straks ook op vinyl en digitaal beschikbaar zijn via Rock Of Angels Records

Iced Earth bestaat op dit moment nog officieel uit gitarist Jon Schaffer en drummer Brent Smedley. De andere bandleden zijn uit Iced Earth gestapt nadat Schaffer gearresteerd werd wegens zijn deelname aan de bestorming van het Capitool in Washington in 2021.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?