Iced Earth-leden stappen op

Gepubliceerd door Srachex op 15/02/2021 - 21:00

De capriolen van Jon Schaffer krijgen opnieuw een staartje. Nadat Schaffer eerder afscheid moest nemen van zanger Hansi Kürsch in Demons & Wizards, stappen nu ook Stu Block (zanger) en Luke Appleton (bassist) officieel bij Iced Earth op. Block stond sinds 2011 achter de microfoon bij Iced Earth en mocht drie album met de band opnemen waarvan Incorruptible de laatste full-length was in 2017. Appleton was sinds 2012 bij de band. Jacob Dreyer (tweede gitarist) distantieert zich van de band en schrapt Iced Earth uit zijn sociale media. Hij heeft voorlopig nog niet officieel gereageerd.

Block geeft op zijn Facebookpagina volgend statement:

Hallo allemaal,
Wel, er zijn tijden en gebeurtenissen dat je een balans moet opmaken en je leven, je werk en je toekomst opnieuw moet evalueren. Dit gezegd zijnde, ik heb Jon en zijn huidige management geïnformeerd dat ik met onmiddellijke ingang mijn ontslag moet aankondigen bij Iced Earth. 
Voordat ik een persoonlijke beslissing nam had ik de laatste weken nodig om de situatie te verwerken en ook om anderen in ons kamp te respecteren die de situatie aan het verwerken waren. Ik dank jullie allemaal hartelijk om dit te respecteren. Het is in vele opzichten de beste beslissing voor mijn persoonlijke en professionele groei in de toekomst. Tijd om verder te gaan, te genezen en te bloeien.
Veel liefde en respect voor jullie allemaal. Maak je geen zorgen! Blijf kijken naar spannende dingen die gaan komen! Tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Wees goed voor elkaar.

Stu Block ✌️❤️ 🤘😻

Appleton geeft op zijn pagina een kortere boodschap:

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen en omstandigheden heb ik het management van Iced Earth en Jon laten weten dat ik met onmiddellijke ingang mijn functie als bassist van Iced Earth neerleg.
Ik wil graag iedereen bedanken die mij hun steun en liefde heeft gestuurd in deze moeilijke tijd. Dank jullie wel!!!

Luke Appleton


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?