Ironborn goes Classic

Gepubliceerd door voorzitter op 28/01/2022 - 19:12

Net voor de coronapandemie contacteerde Joris Van Molle de Vlaamse metalband Ironborn voor een project waarin hij verschillende kunstwerelden probeert samen te brengen. Het oorspronkelijke idee was om Ironborn te laten samenwerken met een graffitikunstenaar, maar corona stak daar een stokje voor. Het idee bleef echter in het achterhoofd sluimeren.

Een paar jaar eerder had Juan Drown, als verrassing voor de bassist van Ironborn wiens zoon ook altviool speelt, het nummer Never Again van Ironborn omgezet naar een uitvoering voor altviolen tijdens het altvioolkamp van Con Calore (een vereniging voor jonge altviolisten onder leiding van Sam Knops). Deze uitvoering werd enthousiast onthaald door zowel de jonge altviolisten als de ouders die het slotconcert van het altvioolkamp bijwoonden.

Toen Joris Van Molle dit vernam ontstond het idee om daar een videoclip van op te nemen voor zijn kunstproject waar hij de wereld van de heavy metal zou combineren met de wereld van de klassieke muziek. Ook de directeur van de Stedelijke Muziekacademie van Zottegem was enthousiast over het idee en zorgde er samen met Stad Zottegem voor dat de videoclip kon opgenomen worden op een unieke locatie, namelijk het stadhuis. De uitvoering werd live geregistreerd door geluidsman Joris Torrekens

Misschien komt deze uitvoering wel als extraatje op een volgende release van Ironborn.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?