Arsenal goes black metal

Gepubliceerd door voorzitter op 09/05/2021 - 09:39

John Roan maakt al meer dan 20 jaar muziek met Arsenal. Daarin mixt hij pop, hiphop en wereldmuziek en die kan je kennen van hits als Mr Doorman en Melvin. In een nieuw project waagt hij zich aan black metal. Dat nieuwe project heeft hij lalma gedoopt en het op blackmetal geïnspireerde album is onder andere een eerbetoon aan de moeder.

De eerste single is The Realm, en die weet ons wel te bekoren: beetje atmosferische blackmetal met cleane vocalen, maar nu ook weer niet zo clean als bij Arsenal. Met een speelduur van meer dan 7 minuten weet The Realm makkelijk de aandacht vast te houden. 

lalma is het geesteskind van John Roan. Voor de plaat werkte hij samen met Brent Vanneste en Joris Casier van Stake en met Stephane Misseghers van dEUS en Stefan Bracke van Audiotheque, die in één adem ook ineens de productie op zich namen. De mastering en stem-mixing werd gedaan door Jack Shirley. Die kanje kennen van bekende metalbands als Deafheaven, Downfall Of Gaia en Wolves In The Throne Room, maar hij is ook kind aan huis bij Belgische bands: Oathbreaker, Wiegedood, Amenra, Soul Grip, Living Gate en Doodseskader. Op de facebookpagina van lalma vind je ook de link naar een spotify-lijst met songs die als inspiratie gediend hebben.

Er wordt druk gewerkt aan de samenstelling van een live-band voor lalma.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?