Worlds Beyond + Solitude Within (08/10/2021, JOC De Variant, Gent)

Gepubliceerd door voorzitter op 10/10/2021 - 16:28

Worlds Beyond had nog de release-show in te halen voor hun vorig jaar verschenen debuutalbum Symphony Of Dawn en dat deden ze in stijl: met twee concerten na elkaar in JOC De Variant in Zwijnaarde (Gent). Een eerste op vrijdag 8 oktober met Solitude Within en een tweede op zaterdag met Gallia. Toen Worlds Beyond eind vorig jaar zijn debuut uitbracht, stonden we versteld van zoveel maturiteit bij deze jonge metalband. Dan wil je als reviewer natuurlijk weten of ze live wel kunnen waarmaken. Ik kan jullie alvast geruststellen dat dat geen probleem was. Worlds Beyond komt op een podium zelfs nog iets beter uit de verf dan op cd.

Solitude Within begon met veel enthousiasme als openingsact. De band is bijna klaar met hun nieuwe album, de opvolger van Disappear uit 2017. Van dat nieuwe werk kregen we in Zwijnaarde – bovenop zowat alle tracks van Disappear – al twee tracks te horen: de eerste vrijgegeven single Astray en de enkel op Twitch uitgebrachte single One Final Wish. Die twee nieuwe nummers liggen netjes in het verlengde van het oudere werk. Dat komt dus wel goed met dat nieuwe album. Het was misschien in aantal misschien niet het grootste publiek waar Solitude Within reeds voorstond, maar mogelijk wel het meest enthousiaste. Zangeres Emmelie kreeg bij het publiek al heel snel de handen op elkaar. In Zwijnaarde mocht gitarist Quincy overigens zijn verjaardag vieren, wat de sfeer nog wat aangenamer maakte.

Tracklist: In The Dark - Blame - Fly - Astray - Morrigan - Burn - Disappear - In My Mind - Eternal Flame - Turn Away - Paralyzed - One Final Wish - Fade Away

Eenmaal het publiek opgewarmd was, mocht Worlds Beyond het podium op. Ze hebben al wel wat kleinere concerten gespeeld, maar ik kan me voorstellen dat de zenuwen toch wat meer gespannen waren. Gitarist Tijmen en zangeres Valerie stonden met de glimlach en tonnen zelfvertrouwen te genieten op het podium. Valerie haalde alle hoge noten zonder veel moeite en staat op het podium alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Enkel bij het uitgebreid aankondigen van Am I Lost ging ze een beetje de mist in, want het was Child In The Light dat ingezet werd. De zenuwen?

Het was natuurlijk een beetje 'preken voor eigen kerk', maar de band tankte vertrouwen uit de enthousiaste reacties van het publiek. Het was de albumreleaseshow en dus werden alle nummers van het album gebracht en ook nog eens in de volgorde van de cd. Een bisronde was er niet. Worlds Beyond staat in december ook al op de Waregemse Metal Days (samen met Solitude Within).

Tracklist: Winterstorm - Ice King - Moonlight - Fallen Star - The Fay - Child In The Light - Am I Lost - Symphony Of Dawn - One - Edge Of Faith


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?