Saille tekent bij Black Lion Records

Gepubliceerd door voorzitter op 09/12/2020 - 18:19

De Belgische blackend deathmetalband Saille brengt zijn volgende album uit bij het Zweedse label Black Lion Records. Het is de eerste label-wissel voor Saille. De eerdere albums werden uitgebracht door het Italiaanse Code 666.

Het vijfde album zou normaal dit jaar reeds uitgebracht worden, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Het nieuwe album van Saille komt nu uit in 2021 en wordt het eerste full album waarop de nieuwe (Nederlandse) zanger Jesse Peetoom, die je misschien kent van DunkelNacht, te horen is. Hij was ook al te horen op de dit jaar in eigen beheer uitgebrachte digitale EP van Saille, met twee heropgenomen tracks, een remix en twee live-tracks.

Saille werkt nu aan video’s voor de nieuwe nummers en hoopt om binnenkort opnieuw concerten en festivals te kunnen gaan spelen. In het verleden stond de band reeds op Summer Breeze, Graspop Metal Meeting, Eindhoven Metal Meeting, Antwerp Metal Fest, Metal Méan, Bloodstock Open Air, Metalgate Death Fest Open Air in Tsjechië, Incineration Fest in de UK en Dark Easter in Duitsland. Clubconcerten speelden ze in o.m. Tsjechië, Bulgarije, de UK, Roemenië, Malta, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Nederland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?