Nieuw label en nieuw album voor Inquisition

Gepubliceerd door Srachex op 20/11/2020 - 00:04

Ineens is-ie daar: het achtste album van Inquisition. Eerder deze week kwam de eerste single Luciferian Rays uit, zonder waarschuwing, zonder verdere uitleg. En vandaag is er plots het bericht dat Black Mass for a Mass Grave op 20 november door Agonia records wordt gereleased.

Daar is echter een goede reden voor. Enkele jaren geleden bracht de website metalsucks.net aan het licht dat zanger/gitarist Dagon betrokken was in een rechtszaak. Dagon werd ervan beschuldigd van in het bezit te zijn van kinderporno. De bewuste website lekte de documenten van de rechtszaak uit, maar alleen de beschuldiging werd openbaar gemaakt. Inquisition werd onmiddellijk uit een tour met Satyricon geschrapt en Season of Mist gaf de korte boodschap "dat alle samenwerking met de band werd stopgezet". Dagon schreeuwde zijn onschuld op het internet uit, want hij beweert door het hof in deze rechtszaak vrijgesproken te zijn. Over wie er in deze case gelijk heeft, spreken we hier niet uit. Deze uitleg is sowieso wat kort door de bocht, maar we proberen bij metalfans.be niet dezelfde fout als metalsucks te maken en geven kort de twee kanten van het verhaal mee.

Toch vonden Incubus en Dagon een nieuw label in Agonia Records en werd er een nieuwe plaat geschreven. De nieuwste single kan u onder dit bericht bekijken. Dit zijn de details van Black Mass for a Mass Grave:

1. Spirit of the Black Star
2. Luciferian Rays
3. Necromancy Through a Buried Cosmos
4. Triumphant Cosmic Death
5. My Spirit Shall Join a Constellation of Swords
6. Ceremony for the Gathering of Death
7. Majesty of the Expanding Tomb
8. A Glorious Shadow from Fire and Ashes
9. Extinction of Darkness and Light
10. Hymn to the Absolute Majesty of Darkness and Fire
11. Beast of Creation and Master of Time
12. Black Mass for a Mass Grave


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?