Evil Invaders op grootschalig concert in Kortrijk

Gepubliceerd door voorzitter op 24/09/2020 - 17:08

Er was geen Alcatraz dit jaar en ook de alternatieve drive-in-concerten werden afgelast. Maar bij Alcatraz blijven ze niet bij de pakken zitten. De stad Kortrijk biedt organisatoren met Depart XXL sinds kort een unieke kans om ‘grootschalige’ coronaproof concerten te organiseren op het evenementenplein Depart XXL aan het Nelson Mandelaplein. En die kans grijpt de Alcatraz-ploeg voor een concertavond op zaterdag 10 oktober.

Liefst 1.200 bezoekers kunnen worden toegelaten om coronaproof te headbangen, waarbij mensen plaatsnemen in drie verschillende zones. De drie groepen van maximum 400 personen komen niet met elkaar in contact. Neerzitten is de boodschap, maar dat kan dan wel zonder mondmasker aan. Er is een barhandling systeem dat elke bubbel voorziet van een QR-code om drank te bestellen en meteen af te rekenen, er zullen voldoende ontsmettingszuilen, informatieve affiches en grondmarkeringen zijn zodat alles op een veilige manier kan verlopen. Tickets bestellen kan per concertbubbel van minstens 1 en hoogstens 5 personen. De concertavond start om 17 u en wordt afgesloten om 22 u.

Het is in open lucht, maar er is een overkapping voorzien voor mocht het regenen (of net heel heet worden. Tegenwoordig weet je het niet meer met het weer). De avond werd Sound of Noise gedoopt en op de affiche staan de lokale prog metalhelden Dyscordia, groove metalfenomeen Spoil Engine en de speed metalband Evil Invaders. De ticketverkoop start op vrijdag 25 september om 12 uur.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?