Zeal & Ardor reageert op BLM-protest met nieuwe muziek

Gepubliceerd door Srachex op 08/09/2020 - 14:20

Zeal & Ardor reageert op het BLM-protest in de VS met een nieuwe ep: Wake of a Nation. Op deze ep van de avant-garde metalband, die op 23 oktober het levenslicht zal zien, staan 6 nummers, waarvan er al twee online werden gezet. U kan de video's voor Vigil en I Can’t Breathe onder dit bericht bekijken. Tevens geeft de band ook mee dat alle opbrengsten van de single I Can’t Breathe gedoneerd zullen worden. Je kan de vertaling van het statement van de band hier lezen.

De bedoeling en de context van 'Wake of a Nation' moeten duidelijk zijn. Ik hou ervan om te zwelgen in dubbelzinnigheid en in ruimte voor interpretatie. Dat is hier niet het geval. Deze 6 nummers zijn een kniestootreactie op wat er de afgelopen maanden met mijn medemensen is gebeurd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik een album zou opnemen dat volgend jaar zou uitkomen. Omdat deze nummers zijn geschreven vanwege de gruwelijke gebeurtenissen die ze hebben veroorzaakt, heb ik besloten om ze zo snel mogelijk uit te brengen. Met de rijke erfenis en cultuur als onderdeel van mijn muzikale identiteit voelde het als lafheid om toe te kijken en door te gaan met mijn routine alsof er niets gebeurde.

Deze plaat is voor Michael Brown, Eric Garner, George Floyd en de talloze onuitgesproken en naamloze doden.
Het is voor de dappere zielen die bereid zijn een standpunt in te nemen en bereid zijn hun eigen welzijn op het spel te zetten, zodat anderen hun eigen welzijn intact kunnen houden. 
Alle inkomsten uit de verkoop en het streamen van 'I Can't Breathe' zullen worden gedoneerd.

Tracklist ep:

  1. Vigil  
  2. Tuskegee
  3. At the Seams
  4. I Can’t Breathe
  5. Trust No One
  6. Wake of a Nation

Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?