Uniek online festival door Alcatraz en Europese metalfestival alliantie

Gepubliceerd door Jennifer op 18/06/2020 - 10:12

Om toch iets van de festivalloze zomer van 2020 te maken heeft Alcatraz de handen in elkaar geslagen met twaalf andere grote onafhankelijke Europese metalfestivals. Samen zullen ze begin augustus een uniek online evenement organiseren voor bands en fans!

De European Metal Festival Alliance bestaat naast Alcatraz uit ARTmania (Roemenië), Bloodstock (UK), Brutal Assault (Tsjechië), Dynamo (Nederland), Into The Grave (Nederland), Leyendas Del Rock (Spanje), Metal Days (Slovenië), Midgardsblot (Noorwegen), Motocultor (Frankrijk), Party.San (Duitsland), Resurrection (Spanje) en Summer Breeze (Duitsland).

Van vrijdag 7 t.e.m. zondag 9 augustus gaat een online streamingevent door met exclusieve live optredens van bands. Welke bands dat zijn wordt de komende weken nog onthuld. Naast de optredens zullen ook interviews en andere extra's te zien zijn. Aangezien het om onafhankelijke festivals gaat wordt de kijkers gevraagd een ' full festival pass' te kopen voor € 6,66. In ruil daarvoor krijgen ze geen lauwe heruitgezonden video's, maar drie dagen lang echte live optredens van meer dan 35 bands. Die zullen op talrijke locaties over de hele wereld optreden. Met de festivalpass krijg je ook een korting op een exclusief European Metal Festival Alliance ‘Rebooting for 2021’ T-shirt.

Om alvast in de stemming te raken werd de website MetalFestivalAlliance.com gelanceerd, waarop de hele zomer lang oudere shows van de deelnemende festivals te zien zullen zijn. Vele daarvan werden nog nooit eerder uitgezonden. Tickets voor het online festival zullen vanaf vrijdag 10 juli te krijgen zijn via de website.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?