EP uit 1985 van Trial voor het eerst op CD

Gepubliceerd door voorzitter op 01/04/2020 - 17:40

Het Griekse label Cult Metal Classics brengt op 3 april de legendarische EP Scream For Mercy van de Belgische metalband Trial opnieuw uit, geremastered en dit keer op cd (binnenkort ook op vinyl).

Trial bestond maar kort, van 1982 tot 1987, en speelde vooral op Belgische podia. De band uit het Waasland mocht in die periode aantreden als support van de Britse NWOBHM-band Blind Fury. Ondanks het beperkte aantal optredens en slechts één EP, had de band een goede reputatie tot voorbij de landsgrenzen. Ze hadden zelfs een fanclub in Eindhoven. Na de split gingen een aantal leden door in andere bands als Mind-Ruin en Dead Serious. Vandaag speelt bassist Gunther Poppe nog in Cult Of Scarecrow.

Het oorspronkelijke Trial-materiaal op vinyl is heel gegeerd bij liefhebbers van oldschool heavy metal en speedmetal. Volgens Discogs wordt voor goede exemplaren 70 tot 125 € betaald. Vooral dan omdat de muziek goed is en heel representatief voor die periode. De nieuwe interesse voor Trial ligt in het verlengde van die voor Acid en Cyclone.  

De reissue is aangevuld met zeven livetracks, waarvan drie die nooit eerder werden uitgebracht. De opnames werden gemaakt in het Gildenhuis in Zele.

Je kan de cd bestellen via sonicagerecords.com

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?