Geen Death Mechanism in de Elpee

Gepubliceerd door voorzitter op 10/03/2020 - 16:08

De show van Death Mechanism en Nocturnal Empire op zaterdag 14 maart in muziekcafé Elpee in Deinze is afgelast. Thrashmetalband Death Mechanism komt uit Verona en geraakt niet weg uit hun thuisland Italië door de lockdown naar aanleiding van het coronavirus. Ook de show van Death Mechanism in de Oetinger Villa in Darmstadt (Duitsland) gaat niet door, maar daar speelt supportact Shoggoth wel.

In de omgekeerde richting kijken enkele Belgische bands uit hoe lang de lockdown in Italië zal duren. Ostrogoth en Killer spelen op 16 mei in de club Wishlist in Rome, samen met de Italiaanse band Witchunter. Voor Ostrogoth zou het de eerste keer zijn dat ze in de Italiaanse hoofdstad spelen.

Het eerste Belgische ‘slachtoffer’ van de coronacrisis was Stake. Die zouden op 26 februari in Milaan de support spelen van de Amerikaanse industrial metalband 3Teeth, maar dat optreden werd afgezegd als enige van de tournee van 3Teeth en Stake.

In Frankrijk zijn voorlopig alle concerten en festivals met meer dan duizend bezoekers verboden en ook in Italië zijn alle concerten geschrapt. In Denemarken, Duitsland en Oostenrijk is er nog geen verbod, maar adviseert de overheid wel om concerten en festivals uit te stellen of af te gelasten en ook in de Verenigde Staten worden al shows en tournees afgelast. In België is er voorlopig nog geen sprake van een verbod op festivals of concerten, wel raadt de federale regering aan om alle indoorconcerten met meer dan duizend bezoekers af te gelasten, al is niet duidelijk voor hoe lang dat advies geldt. Het concert van Santana in Antwerpen gaat alvast niet door.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?