Antwerp Metal Fest valt in de prijzen

Gepubliceerd door voorzitter op 02/10/2019 - 16:06

Het district Merksem van de stad Antwerpen en de cultuurraad reiken hun jaarlijkse Cultuurprijs uit aan Antwerp Metal Fest (AMF).

In 2013 besloten twee kleine festivals, mXm Hardcore fest en Iron Days, de handen in elkaar te slaan. Samen hebben ze met Antwerp Metal Fest Merksem op de kaart gezet in de festivalwereld. Het metalfestival in Merksem biedt telkens naast enkele grote groepen uit onder meer België, Groot-Brittannië en de VS een podium aan heel wat lokale bands.

AMF werd van bij de eerste editie, in de zomer van 2013, georganiseerd in het Merksemse Bouckenborgh Park. Daar kwam dit jaar verandering in. De stad Antwerpen wil niet langer dat er nog grote evenementen georganiseerd worden in het park. Daarom verhuisde AMF naar het Fort van Merksem. De organisatie maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuwe datum te kiezen. Traditioneel vond AMF begin juli plaats. In 2019 was voor het eerst op 31 mei en 1 juni. De headliner dit jaar was At The Gates en ook Krisiun, BillyBio en Insanity Alert stonden op de affiche. Eerdere headliners waren Testament en Nile (2018), Sepultura en Death Angel (2017) en Katatonia en Kataklysm (2016). De verhuis en de misschien iets mindere affiche zorgden dit jaar voor een lagere opkomst.

Een nieuwe datum en nieuwe namen zijn nog niet bekend, maar de organisatoren beloven dat er binnenkort nieuws volgt.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?