Leng Tch’e heeft gestolen materiaal terug

Gepubliceerd door Jennifer op 27/06/2018 - 21:56

Goed nieuws voor de Belgische grindcoreband Leng Tch’e! Vier maanden nadat ze in Tsjechië werden bestolen is een deel van hun materiaal terecht; dankzij de kracht van sociale media en een heuse undercoveroperatie.

De band doet hun verhaal:

Enkele weken nadat er in Ostrava ingebroken werd in onze bestelwagen en ons materiaal gestolen werd, kregen we een mysterieuze e-mail van een al even mysterieus en anoniem e-mail adres. Daarin claimde iemand dat hij ons materiaal had gekocht van enkele junkies, en niet wist dat het gestolen was. In realiteit was het de eigenaar van een pandhuis, die ons materiaal niet kon verkopen omdat iedereen in Tsjechië wist dat het gestolen was.

Intussen contacteerden we de politie in Ostrava opnieuw. Zij gaven ons instructies over hoe we de situatie best konden aanpakken. De pandhuiseigenaar wou ons € 2000 laten betalen voor ons eigen materiaal. Uiteraard gingen we dat niet doen, dus hebben we een meeting geregeld tussen onze lokale contactpersoon, begeleid door een undercover agent, en de eigenaar van het pandhuis. Die laatste had het lef om ons achteraf oneerlijk te noemen, omdat hij het gestolen materiaal niet wilde teruggeven aan de rechtmatige eigenaars.

We willen onze vrienden Anxur Moravian en Dalibor bedanken die, samen met de politie van Ostrava, veel tijd en energie geïnvesteerd hebben in deze operatie! En we moeten zeker ook onze fans bedanken, waardoor we op sociale media 300.000 (!) mensen bereikt hebben. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder jullie. Don't mess with the underground!

Dit weekend is Leng Tch’e te zien op Antwerp Metal Fest en later deze zomer ook nog op Ieper Hardcore Fest.

Leng Tch’e heeft hun materiaal terug


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?