Fleshgod Apocalypse ondergaat line-up wisselingen

Gepubliceerd door Jennifer op 11/10/2017 - 20:35

Het Italiaanse Fleshgod Apocalypse laat weten dat hun zanger/gitarist Tommaso Riccardi de band verlaten heeft. De band heeft intussen ook een vervanger gevonden in eigen rangen. Drummer Francesco Paoli zal de positie van frontman terug invullen. Daarnaast vervoegen drummer David Folchitto en gitarist Fabio Bartoletti de symfonische death metalband.

Fleshgod Apocalypse verwoordt het als volgt:

Er is geen makkelijke manier om dit te zeggen, dus recht to the point: enkele maanden geleden heeft onze zanger Tommaso de band verlaten om persoonlijke redenen. Het uiteengaan was niet pijnloos, maar de beste oplossing voor iedereen. We hebben samen gezeten om scenario's te overlopen zoals dat gaat bij een band die plots zijn frontman verliest. De wil om verder te gaan en dit avontuur verder te zetten was sterk.

 


Omdat de boodschap van Fleshgod Apocalypse verder gaat dan de muziek, konden we niet iemand nemen als woordvoerder die er niet van het begin bij is. De enige manier om verder te gaan was dus naar onze roots terugkeren: we besloten dat Francesco Paoli, onze drummer, songschrijver, oprichter en eerste frontman, de natuurlijke keuze was voor deze delicate en uitdagende positie. Ons mastermind zal zo eindelijk zijn originele rol als zanger en gitarist terug opnemen.

 


Vanaf nu zullen we, naast onze sopraan zangeres Veronica Bordacchini, de eer hebben het podium te delen met

de Italiaanse metal legende David Folchitto (Stormlord, Prophilax) op drums en de fenominale Fabio Bartoletti (Deceptionist) als leadgitarist. Fleshgod Apocalypse is meer gefocust en vastberadener dan ooit. Verwacht nieuwe epische live ervaringen, en waarschijnlijk het meest duistere en zwaarste Fleshgod Apocalypse album dat we ooit geschreven hebben. We kunnen niet wachten om dit nieuwe spannende hoofdstuk van onze carrière te starten. Onze vrienden in Zuid-Amerika zullen de eerste zijn om de vernieuwde band aan het werk te zien, met Francesco als frontman.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?