The Dillinger Escape Plan annuleert Europese tournee na busongeval

Gepubliceerd door Jennifer op 14/02/2017 - 10:03

The Dillinger Escape Plan heeft de rest van hun Europese tournee, inclusief een concert in de Brusselse AB, geannuleerd na een ongeluk met hun tourbus. Het ongeluk gebeurde op zondagochtend toen de band op weg was naar een optreden in het Poolse Krakau. De tourbus met aanhangwagen had een defect en toen de bestuurder naar de pechstrook manoeuvreerde werd hij aangereden door een vrachtwagen. Er waren dertien gewonden, waarbij de vrachtwagenbestuurder er het ergst aan toe was. De bandleden en crew zouden geen serieuze verwondingen hebben, maar worden wel nog onderzocht in een ziekenhuis in de buurt. De band gaf onderstaande beelden van het ongeluk vrij.

Omdat er gewonden zijn en het materiaal van The Dillinger Escape Plan grotendeels verwoest is, wordt de rest van hun tournee nu afgeblazen. Ook het optreden in de Ancienne Belgique, dat de tournee op 5 maart zou afsluiten, gaat dus niet door. De shows zouden verplaatst worden naar een latere datum, meer informatie daarover ongetwijfeld later.

The Dillinger Escape Plan zou na de tournee voor hun recente album Dissociation en de bijhorende festivaloptredens deze zomer een hiatus inlassen.

Ongeluk The Dillinger Escape Plan


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?