Metal Female Voices Fest houdt ermee op

Gepubliceerd door Jennifer op 13/02/2017 - 17:26

De organisatie achter het Metal Female Voices Fest laat weten dat het festival voorlopig niet meer wordt georganiseerd. De editie van dit jaar wordt dus geschrapt en het is niet duidelijk of het festival in de toekomst nog terugkeert.

De eerste editie van het Metal Female Voices Fest ging door in 2003. Na twee editie in de Ancienne Belgique verhuisde het festival voor female-fronted metalbands definitief naar de Oktoberhallen in Wieze (nabij Aalst), waar het elk jaar in oktober plaats vond. In 2015 hield het festival al een sabbatjaar, maar afgelopen oktober ging het wel weer door met onder andere Tarja, Tristania en Leaves’ Eyes op de affiche. Als verklaring voor de stopzetting verwijst het festival naar de groeiende concurrentie, de moeite om waardige en originele headliners te vinden en welja.. geldproblemen. Ook het concept van een festival vol female-fronted metalbands is na 15 jaar niet meer uniek noch vernieuwend.

Doorheen de jaren stonden zowat alle grote bands in het genre op het Metal Female Voices Fest. Vooral Epica had lange tijd een goede relatie met het festival, maar ook onder andere Lacuna Coil, Arch Enemy, Doro, Tarja, Xandria, Delain, Leaves’ Eyes, Revamp en Therion kwamen meermaals langs.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?