Twee gitaristen terug bij Necrophobic

Gepubliceerd door Jennifer op 04/01/2017 - 10:40

De Zweedse blackend deathmetalband Necrophobic laat weten dat gitarist Fredrik Folkare de band verlaat. Hij wordt vervangen door twee oude bekenden. Johan Bergebäck en Sebastian Ramstedt, die de band in 2011 allebei verlieten, keren terug bij Necrophobic. Een reactie van drummer Joakim Sterner:

De laatste jaren heeft Fredrik alle gitaardelen gedaan als sologitarist. Hij is een goede gitarist, maar hij kan live geen twee gitaren tegelijk bespelen, en twee gitaren hebben is een belangrijk onderdeel van ons geluid - zeker live. Onze muziek is geschreven voor twee gitaren. Das was zo in het verleden en dat is vandaag nog steeds zo. Ik ben me ook gaan realiseren dat ik en Fredrik op muzikaal vlak ver uiteen liggen. Onze ingesteldheid en muzikale roots zijn te verschillend. Necrophobic is erg speciaal, we hebben erg strikte regels over hoe muziek moet klinken of net niet moet klinken. Daarmee rekening houdend, en met het feit dat we live een gitarist missen, begon ik langzaam een oplossing te bedenken: Fredrik laten gaan.

 In 2013 ontsloeg Necrophobic frontman Tobias Sidegård die beschuldigd (en later veroordeeld) werd van huiselijk geweld tegenover zijn vrouw en kinderen. Necrophobic is nu begonnen met het schrijven van nieuwe muziek en zal later dit jaar beginnen met de opnamen van een nieuw album.

De huidige line-up:

  • Anders Strokirk - Vocals
  • Alexander Friberg - Bas
  • Joakim Sterner - Drums
  • Sebastian Ramstedt - Gitaar
  • Johan Bergebäck - Gitaar

Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?