Leave Scars komt naar afscheidsfeest voor Frietrock

Gepubliceerd door voorzitter op 03/01/2024 - 18:49

Het sympathieke metalfestival Frietrock komt niet terug. Wel is er nog een indoor-afscheidsavond van dit festival met een paar leuke bands en DJ’s.

De Turnhoutse thrashmetalband Leave Scars staat een beetje verrassend op de affiche van deze afscheidsavond. Verrassend omdat deze band reeds enkele jaren gestopt is. Het afscheidsconcert was gepland voor de Frietrock-editie van 2020. Dat lukte toen niet vanwege corona, maar de herkansing dit jaar dus op The Final Big Bang, op 27 april in Vosselaar. 

Leave Scars bestond van 2005 tot 2017 en stond op de podia van onder meer Wacken Open Air, Graspop, MetalDays en – meer dan eens - Frietrock. Twee bandleden uit de laatste bezetting van Leave Scars spelen vandaag bij Temptations for the Weak. Gitarist Moses (van 2005 tot 2011 bij Leave Scars) speelt vandaag bij Objector.

De andere reeds aangekondigde bands op The Final Big Bang zijn Slagter (Belgische Slayer-tribute) en Gore Force 5. Deze laatste deathmetalband is van plan om binnenkort een nieuw album uit te brengen. De opnames in eigen beheer waren al achter de rug, maar de harde schijf met die bestanden is gecrasht. Omdat data recovery te duur is, namen ze alles gewoon nog eens opnieuw op.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?