Painted Scars laat debuutsingle horen

Gepubliceerd door voorzitter op 20/07/2023 - 09:59

Painted Scars is een nieuwe Gentse metalband met een paar bekende namen. Kevin De Brauwer zat eerder in Circle Unbroken, Yannick Rottiers kan je kennen van King’s Summit en Bram Vermeir heeft een verleden bij Mojo’s Venue.

Op hun eerste single, Life And Alive, klinkt Painted Scars alvast heel stevig en straf, ergens tussen hard rock en heavy metal in. Een pittig tempo, een herkenbaar refrein, heel degelijke riffs, … De ontdekking bij Painted Scars is zangeres Hyacien. Zij heeft een heel aangename stem, met een prima bereik en volume. Het is niet alleen het vocale of muzikale talent dat ons hier overtuigt. Van dit nummer spat het enthousiasme af en dat werkt aanstekelijk. Hier wil ik nog meer van horen.

Voor de productie en mix deed Painted Scars een beroep op Tim Sonnenstühl van de Duitse band Lyriel. Voor een nog niet zo bekende producer leverde hij puik werk af.

Painted Scars kan je op 19 augustus live aan het werk zien op Scarfest in Erpe-Mere, samen met onder meer Mr. Myst en Promise Down.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?