Majesty stopt ermee

Gepubliceerd door Srachex op 07/04/2023 - 14:39

De Duitse powermetalband Majesty heeft op sociale media aangegeven dat ze de handdoek in de ring gooien. Het tiende album Back to Attack dat pas op 28 april 2023 wordt uitgebracht zal dus de zwanenzang van de band zijn. Het laatste wapenfeit van Majesty zal de release show zijn om het nieuwe album live voor te stellen op 28 april. Hieronder kun je de vertaling van het statement van de band lezen.

Hallo metalheads,
deze woorden zijn erg moeilijk voor ons maar tegelijkertijd hebben we er al een tijdje over nagedacht. "Back To Attack" wat ons comeback album is na meer dan 3 jaar zal ook ons laatste album zijn en de show die we zullen spelen op 28 april zal de laatste Majesty show worden. We denken dat we erin geslaagd zijn om alles waar de band voor staat in een laatste machtig album te stoppen en tegelijkertijd realiseerden we ons dat vanaf nu alles wat we zouden kunnen doen slechts een kopie van onszelf zou zijn.
Over alle 10 officiële Majesty albums lijkt het verhaal nu volledig verteld en we willen het niet nog eens herhalen met iets andere versies die nooit zo uniek kunnen zijn als de originele nummers. Eén ding is ook glashelder voor ons. We willen niet zomaar uitdoven met nog wat "business as usual" albums en shows zonder verrassingen. We weten dat er veel bands zijn die dat doen en zich daar prima bij voelen. Maar wij willen dat gewoon niet. Met "Back To Attack" was de magie van deze band nog steeds aanwezig en zelfs krachtiger dan in vele jaren daarvoor dus we geloven dat dit album het perfecte album zal zijn om het hoofdstuk af te sluiten in volledige vreugde en het gevoel van vrijheid. In plaats van een club tour op kleine podia willen we nu de "Back To Attack" release show op 28 april nog groter maken dan gepland en nieuwe nummers en al onze grootste hits spelen op een groot podium met alle energie die we samen als band en jullie voor het podium kunnen geven.
We hopen echt dat jullie allemaal onze beslissing, die voor ons zo moeilijk te maken was, deels kunnen begrijpen, maar het voelt gewoon goed om het op deze manier af te sluiten met een machtig album en een geweldige show. En ook al denken sommige mensen misschien dat dit een soort promotie is, dat is het zeker niet. We hebben altijd geloofd dat we moeten doen wat we voelen en dit betekent dat we ons hart moeten volgen. Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar voor nu eindigt het boek MAJESTY op 28 april...
Tarek, Emanuel, Robin en Jan


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?