Nieuw album en einde van de rit voor Exoto

Gepubliceerd door voorzitter op 27/10/2022 - 17:39

Deathmetalband Exoto heeft zowel goed als minder goed nieuws te melden. 

Volgend jaar, in de tweede helft van februari, duikt de band de studio in tot ergens in maart voor het opnemen van het nieuwe album Final Festering. Het opnemen, mixen en masteren zal ongeveer eind maart klaar zijn zodat het album normaal in de tweede helft van april gereleased zal worden op cd.

Momenteel is Exoto nog in gesprek met verschillende labels. Waarschijnlijk verschijnt het album ook op vinyl maar die zal meer dan waarschijnlijk enkele maanden later dan de cd zijn. Voor deze opnames doet Exoto, net als voor de EP Absolution in Death van 2019, opnieuw een beroep op Yarne Heylen (Carnation, Nervosa, Warbringer, Furia, ...).

2023 wordt ook het laatste jaar voor Exoto, vanwege de gezondheidstoestand van zanger en enig overgebleven oorspronkelijk bandlid Chris.

Door een verkeersongeval in 2019 is de nek van Chris beschadigd. Repeteren en optreden maakt de situatie nog pijnlijker en dat wordt stilaan onhoudbaar. De band neemt nog acht maanden de tijd om het laatste album live te promoten en dan sluiten ze af met een afscheidsoptreden.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?