Devin Townsend lanceert eerste single nieuw album

Gepubliceerd door Srachex op 30/08/2022 - 11:49

Eerder dit jaar mochten we Lightwork aan jullie voorstellen, het nieuwe solo-album van Devin Townsend. De video voor Moonpeople, de eerste single van Lightwork, kun je onder het statement van Townsend bekijken.

 
In essentie is Lightwork een beetje meer een 'song'-georiënteerd album. Een beetje directer en eenvoudiger dan veel van wat ik de laatste tijd heb gedaan. Na 'Empath' en 'The Puzzle,' ging het voor Lightwork weer wat meer in de richting van traditionele arrangementen. 
 
Moonpeople is het eerste nummer op Lightwork en fungeert als een soort van mission statement voor het album. Post-pandemie... kinderen zijn nu tieners... 50 jaar oud, wie ben ik nu? Voorbij aan betekenisloze verklaringen of waanideeën, wie ben ik nu de rook is opgetrokken? Wat wil ik doen en wie wil ik zijn in de toekomst?
 
De term Moonpeople verwijst volgens mij naar diegenen in de maatschappij die dingen 'gadeslaan' in plaats van er direct bij betrokken te zijn. Misschien zijn de Moonpeople meer introvert dan extravert? In ieder geval fungeert het als een nummer op het album dat de weg vrijmaakt voor het dynamische karakter van het materiaal dat erop volgt.

Devin Townsend


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?