Fields Of Troy stopt

Gepubliceerd door voorzitter op 26/08/2022 - 13:05

Metalband Fields Of Troy gooit na afgerond tien jaar de handdoek in de ring. “Het was een wilde rit, maar er waren ook heel wat tegenslagen”, zegt de band in een mededeling. Er komen twee afscheidsconcerten. Zaterdag speelt Fields Of Troy op Frietrock Metal Fest in Arendonk en op 22 oktober is er dan de waarschijnlijk laatste editie van hun eigen Troyfest in Torhout, met op de affiche onder meer Thurisaz en Temptations For The Weak.

Fields of Troy bracht drie releases uit. Twee daarvan werden geproduced door Ace Zec (Cobra The Impaler, Spoil Engine, …). Hun laatste album was The Great Perseverance uit 2018. Dat kwam uit bij het Nederlandse label Painted Bass Records (Circle Unbroken, Hell City, Hitherside, ..). Op het album daarvoor (Hardship) was er een gastrol voor Mayken Hoessen, bekend van The Voice. De band uit Torhout stond vier keer op een sampler van het tijdschrift Rock Tribune en voor hun Troyfests wisten ze klinkende namen te boeken als Dagoba en Reject The Sickness.

Fields Of Troy speelde heel wat zaalshows in Vlaanderen en Nederland en op tal van festivals als Antwerp Metal Fest en Headbanger’s Balls Fest. In 2020 zouden ze op Metaldays in Slovenië aantreden, maar daar stak corona een stokje voor. De band werd niet heropgevist voor de post-corona-editie.

Een aantal bandleden kunnen zich straks nog meer gaan toeleggen op hun andere bands (Aeveris, Stonemule, Mantah…).


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?