Fear Disease tekent bij WormHoleDeath

Gepubliceerd door voorzitter op 02/08/2022 - 19:30

De Belgische extreme metalband Fear Disease heeft zopas getekend bij het Italiaanse label WormHoleDeath (Mordkaul, Basement Critters, Lethal Injury, ...) De kans bestaat dat de bandnaam Fear Disease nog niet bekend in de oren klinkt. De band uit Bocholt startte als Limbo en bracht in 2017 onder die naam reeds een EP uit en speelde als Limbo in België, Nederland en Duitsland. Omdat er verwarring zou kunnen zijn met andere bands met de naam Limbo, veranderde de band zijn naam in Fear Disease.

Fear Disease's debuutalbum heet Floodgates en de opnames in Italië zijn reeds achter de rug. In de studio werkte de band samen met Jonathan Mazzeo, bekend van zijn werk met o.m. Fetal Blood Eagle (met Sven van Aborted). Het album komt op vrijdag 2 september uit. Over een eerste single/video of releaseshow worden binnenkort meer details bekendgemaakt.

Fear Disease mixt thrash met olschool death, groove metal, metalcore en black metal. Bijna alle songs van het album zijn in het Engels. Alleen de laatste track kreeg de titel Bokkerijders. Kijk en luister al eens mee naar de teaser van Floodgates.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?