Y&T frontman Dave Meniketti heeft prostaatkanker

Gepubliceerd door Jennifer op 20/02/2022 - 10:36

Y&T frontman Dave Meniketti heeft prostaatkanker, dat liet hij vrijdag weten op sociale media. Hij was er vroeg bij en zou normaal volledig herstellen, aldus de zanger. Meer informatie in het bericht hieronder.

Na een hoop bloedtests, een uitgebreide MRI en afgelopen vrijdag een biopsie, is bij mij prostaatkanker vastgesteld. Mijn dokter zegt dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt en de overlevingskans zeer groot is. Meer dan 90% van de patiĆ«nten met dit type kanker (gelukkig groeit mijne vrij traag) genezen en leven tot hun normale levensverwachting. Gezien ik altijd opgelet heb met mijn gezondheid en dit snel ontdekt is, zou ik dit zonder verdere gevolgen moeten overleven. Ik roep iedereen op om te luisteren naar hun lichaam en zich regelmatig te laten onderzoeken. Ik ken genoeg mensen die dat niet gedaan hebben en dat heeft het verschil gemaakt tussen overleven en sterven.   

Hoewel ik normaal niet vind dat entertainers hun medische problemen publiek moeten maken, vond ik het te moeilijk om iedereen in twijfel te laten.. zeker aangezien veel van jullie ons al 50 jaar volgen en deel zijn van de uitgebreide familie.

Ondanks dit nieuws voel ik me goed en kijk ik er naar uit om dit achter me te laten en jullie nog vele jaren muziek te brengen. 

Dave Meniketti

Y&T komt normaal op 22 oktober 2022 naar De Kreun in Kortrijk


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?