Ostrogoth brengt vinyl-box uit met onuitgegeven materiaal

Gepubliceerd door voorzitter op 25/05/2021 - 19:46

De Gentse heavymetalband Ostrogoth sloeg in 1983 de nog jonge Belgische metalscène met verstomming. Ze kwamen uit het niets en hun debuutalbum Full Moon’s Eyes was ongezien goed. Aan dat album is indertijd best lang gewerkt en gesleuteld en dat verhaal is niet zo bekend. Het hele proces dat voorafging aan Full Moon’s Eyes is nu gedocumenteerd: het Duitse label High Roller Records brengt alle beschikbare materiaal uit: repetitie-opnames, demo’s, eerste studioversies en livenummers. Dat staat op een box met 5 vinyls (+ een 12") of 4 cd’s.

Het meeste materiaal zal voor het eerst te horen zijn, belooft Mario "Grizzly" Pauwels, het enige nog originele bandlid van Ostrogoth. De opnames komen veelal van cassettes en werden vorig jaar gerestaureerd in de studio. Sommige opnames dateren van 1977, nog voor de band zichzelf Ostrogoth noemde. Bij deze release hoort ook een boek van 56 blz met veel foto’s. Before The Full Moon komt uit in oktober.

Ostrogoth stond aangekondigd voor de uitgestelde 2020-editie van Alctraz in Kortrijk. Mogelijk zullen ze dit jaar alsnog op de affiche staan.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?