Dave Mustaine knikkert David Ellefson uit Megadeth

Gepubliceerd door Srachex op 25/05/2021 - 10:18

Ellefson kwam onlangs in opspraak door een seksueel getinte video die gelekt werd. Er gingen snel stemmen op dat de bewuste vrouw in de beelden minderjarig was, maar dit werd door de dame snel ontkend. De schade die deze beelden heeft veroorzaakt is echter te groot geworden om te negeren. Ellefson is 27 jaar getrouwd en werd tien jaar geleden pastoor van de Evangelisch-Lutherse Kerk.

Megadeth bracht onderstaand statement op zijn sociale media:

Wij informeren onze fans dat David Ellefson niet langer bij Megadeth speelt en dat we officieel afscheid van hem nemen. We nemen deze beslissing niet licht op. Hoewel we niet alle details kennen van wat er is voorgevallen, met een reeds gespannen relatie, is wat nu al is onthuld voldoende om samenwerken onmogelijk te maken in de toekomst. We kijken er naar uit om onze fans deze zomer op de weg te zien, en we kunnen niet wachten om onze gloednieuwe muziek met de wereld te delen. Het is bijna klaar.

- Dave Mustaine

Ellefson richtte in 1983 samen met Mustaine Megadeth op. In 2002 ontmantelde Mustaine de band door een schouderblessure. In 2004 kwam Megadeth terug samen, maar zonder Ellefson. Ellefson werd op dat moment live-bassist bij Soulfly. In 2010 keerde Ellefson terug naar de moederband tot zijn ontslag in 2021.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?