White Heat maakt comeback

Gepubliceerd door voorzitter op 04/05/2021 - 19:12

De Belgische hardrockband White Heat maakt een comeback. Begin dit jaar was er reeds Southern Heat, een studioprojectje van White Heat-gitarist Dirk Cleybergh met Stef De Ryck en Dominique De Vos van Southern Voodoo. Southern Heat bracht de single Sin On Wheels uit.

Dat moet de andere voormalige bandleden op ideeën gebracht hebben, want White Heat maakt een comeback met een nieuwe bezetting. Daarbij geen Cleybergh, wel nog twee originele bandleden Rob Walter en Stan Verfaillie. Aangevuld met Flype Lemmens (Double Diamond, FireForce, Beyond The Labyrinth), Sam Lemmens (Evil Invaders) en Steve Vanderperren (Fabulae Dramatis, Herfst, Saille).

Het Duitse Karthago Records (Pure Steel) brengt de drie albums van White Heat opnieuw uit, te beginnen met debuutalbum White Heat uit 1982. Op de cd, die op 28 mei uitkomt, staan behalve de originele uitgaves nog vier tracks die een remaster kregen. Er komt ook een concert voor deze rerelease, maar de datum en plaats liggen nog niet vast.

White Heat bestond van 1980 tot 1986 en bracht drie albums uit, waarvan twee bij het Amerikaanse label 21 Records. De band speelde o.m. als support voor Ted Nugent in Vorst Nationaal. Ze traden regelmatig op in Nederland en Duitsland.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?