Scavenger tekent bij No Remorse Records

Gepubliceerd door voorzitter op 09/03/2021 - 19:12

Scavenger, de Belgische oldschool heavy/speed metalband, tekent bij No Remorse Records, het label van o.m. Hitten, Sortilège, Emerald, ... Scavenger is de eerste Belgische band bij dit internationale label.

De originele Scavenger bracht in 1985 het album Battlefields uit en kort daarna hield de band ermee op. Sinds een aantal jaren is de band terug actief, zonder oud-leden. Die kijken nog wel over de schouders mee bij de nieuwe bezetting. Vorig jaar was er al de puike single Backslider in eigen beheer en op vinyl en dit jaar mogen we uitkijken naar een volledig nieuw album.

De huidige bezetting bestaat uit Tine Callebaut (lead vocals), Tim Naessens (gitaar/backing vocals, ook bij Enchantress), Kevin Demesmaeker (gitaar), Gabriel Deschamps (drums), Vincent De Laat (bas, ook bij Circle Unbroken).

Er is nog meer goed nieuws uit het Scavenger-kamp: het Battlefields-album krijgt eind april een re-release op cd en vinyl door Golden Core Records, met een aantal extra’s.

Scavenger doet het goed op festivals in het buitenland. Ze stonden met de nieuwe bezetting al op o.m. Metal Assault en Steel Held High in Duitsland, Muskelrock in Zweden, Pyrenean Warriors in Frankrijk en Heavy Metal Maniacs in Nederland. In eigen land deden ze o.m. reeds Stormram, Kuurne Metal Fest en Rock Kappaert. Op 27 november kan je Scavenger op het podium van De Klinker in Aarschot zien voor de Belgian Metal Attack met voorts o.m. Eternal Breath, Off The Cross en King Hiss.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?