Marilyn Manson wordt beschuldigd van misbruik

Gepubliceerd door voorzitter op 07/02/2021 - 10:47

Shockrocker Marilyn Manson wordt in de media beschuldigd van misbruik en zelfs foltering. De bom ontplofte toen actrice Evan Rachel Wood, een ex-vriendin van Manson, op Instagram vertelde dat ze het slachtoffer was geweest van jarenlang afschuwelijk misbruik. Daarna traden nog meer vrouwen naar voren met gelijkaardige verhalen en inmiddels zijn er al negen vrouwen die Manson beschuldigen. Zijn ex-echtgenote Dita Von Teese neemt het naar verluidt dan weer op voor hem.

Manson’s platenlabel Loma Vista en zijn management hebben de samenwerking met Manson inmiddels stopgezet, hoewel de 52-jarige Amerikaan nog niet officieel beschuldigd of veroordeeld is en de feiten nog niet zijn bewezen. In een eerste reactie verklaarde Manson dat alles (waarvan hij toen beschuldigd werd) met wederzijdse instemming gebeurde. Volgens verschillende sites noemt hij de aanklachten nu “horrible distortions of reality”.

Marilyn Manson is als live-artiest al lang heel populair in ons land: drie keer Graspop, Alcatraz, twee keer Vorst Nationaal, tweemaal Rock Werchter, Pukkelpop, Lokerse Feesten, Les Ardentes, … Dit jaar staat hij in ons land voorlopig nergens op de affiche. Zijn jongste album, We Are Chaos, werd in de pers met weinig enthousiasme onthaald.

Vorig jaar nog daverde de metalwereld in de VS op zijn grondvesten toen John Finberg, een bekende booking agent in metal, op de nieuwssite Metasucks.net aangeklaagd werd voor o.m. pesterijen en grensoverschrijdend gedrag. Heel wat bands die met Finberg’s First Row Talent hadden samengewerkt kondigden daarop aan dat ze dat niet langer zouden doen, waarbij o.m. Nightwish, Amorphis, Battle Beast, Delain, Dark Tranquility, Overkill, Kamelot, Hammerfall en Swallow The Sun. Een proces of gerechtelijke veroordeling is er nog niet.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?