Samenvatting

Recensie door Srachex op 30/12/2020
  • Uitgebracht door AFM Records
  • Metalfans score75

Ook op zijn elfde album wijkt Iron Savior geen millimeter af van de beproefde formule. De nummers op deze plaat krijgen allemaal de stempel ‘Duitse degelijkheid’. Er zijn geen uitschieters, noch uitschuivers te vinden. Fans kunnen dit album blindelings aanschaffen.

Pluspunten

  • Consistente kwaliteit van de nummers
  • Er zijn geen uitschuivers te vinden

Minpunten

  • Er zijn ook geen echte uitschieters te vinden

Iron Savior komt uit Hamburg: de zelfbenoemde hoofdstad van de powermetal. De band rond Piet Sielck stelt met Skycrest hun elfde full-length voor. Wie Iron Savior kent, weet dat deze band rechtlijnige, kwalitatieve power/heavymetal brengt, maar nooit tot de grote namen van het genre heeft kunnen doorstoten.

Dit laatste weerlegt niet dat Iron Savior geen hardwerkende band is, want dat zijn deze jongens zeker wel. Ook Skycrest, dat amper een jaar na Kill or Get Killed wordt uitgebracht, staat vol uptempo powermetal nummers die veelal over sciencefictionthema’s handelen. Iron Savior wijkt geen millimeter van de gekende formule af. Snelle gitaargedreven nummers met Sielcks kenmerkende vocalen die prominent in de mix staan.

Op de stem van Sielck lijkt er na al die jaren geen sleet te komen. Hij heeft een echte "love it or hate it" stem. Als je zes albums geleden niet voor de muziek van Iron Savior te vinden was, dan zal dit ook op Skycrest niet veranderen. Het experiment wordt door de band geschuwd waardoor we album na album een consistentie krijgen die de fans zullen waarderen, maar waardoor de gemiddelde metalfan slechts met enkele albums van deze band tevreden zal zijn. De verschillende nummers op deze plaat zijn allemaal aan elkaar gelijk. Er is geen echte uitschieter te vinden, maar er evengoed kan gezegd worden dat een uitschuiver niet aangeduid kan worden. De nummers op deze plaat krijgen allemaal de stempel ‘Duitse degelijkheid’.

Daarom kan ik in deze recensie ook redelijk kort zijn: als je van de voorgaande tien albums geen genoeg kunt krijgen, dan kan je deze plaat blindelings aanschaffen. Heb je nog geen Iron Savior-album in je collectie en bent je een liefhebber van Duitse powermetal, dan kan je gerust met Skycrest beginnen. Behoor je niet tot de twee bovenstaande categorieën, dan laat je dit schijfje beter aan je voorbijgaan.

Skycrest kende een release op 4 december via AFM Records.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?