Samenvatting

Recensie door voorzitter op 16/10/2020
  • Metalfans score75

We hebben niet zo gek veel crossoverbands in Vlaanderen. Cuttermess laat op de EP Take 'm To The Guillotine niet alleen horen dat dit genre nog leeft, maar meteen ook dat er best nog interessante crossover kan gemaakt worden als je niet al te hard vasthoudt aan de regels van het genre. 

Pluspunten

  • Geen platte kopie van de grote voorbeelden
  • Heel degelijk ingespeeld en opgenomen
  • Potig en toch oog voor details

Minpunten

  • In de lyrics ontbreekt het wat aan originaliteit
  • Opname en mix kunnen nog beter

Cuttermess brengt op hun eerste EP Take 'm To The Guillotine een fijne mix van thrashmetal en hardcore. Het is vinnig en zit boordevol agressie en power, met ritme en melodie die pas op de tweede plaats komen. Uit de drie tracks leren we dat de heren prima songschrijvers zijn, met intro's, riffs en breaks die klassiek aanvoelen voor crossovermetal, maar die toch geen platte kopie zijn voor de grote voorbeelden in het genre.

The Madness is een prachtig nummer, met zelfs wat ruige grunts en met vooral uitmuntend gitaarspel. Net als op Resort To Violence en To The Guillotine hoor je dat de band snelheid en agressie perfect kan koppelen aan leuke details en afwerking. Er zit flink wat variatie in de nummers en de songopbouw is logisch, maar soms een beetje gedateerd of noem het te klassiek. De muziek leunt harder aan bij de metal dan bij de punk of hardcore. 

Inzake productie en mix laat Cuttermess nog wat punten liggen, maar voor een debuut zien we dat meteen ook door de vingers. Wel maakt deze EP me benieuwd naar wat deze band kan op een volledig album. 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?