Samenvatting

Recensie door Srachex op 29/08/2020
  • Uitgebracht door Unique Leader Records
  • Metalfans score60

Technisch gezien weet Ingested wel goede songs te schrijven, maar het album als een geheel is gewoon iets te saai en grijs. Ingested speelt met zijn meer-van-hetzelfde helaas iets te veel op veilig en dat is nefast voor de muziek.

Pluspunten

  • Technisch wel redelijk goede songs

Minpunten

  • Iets te saai en te grijs
  • Ingested blijft nummer na nummer uit hetzelfde vaatje tappen

Ingested is een Britse band die sinds 2006 een mix brengt van brutal deathmetal en deathcore. Met Where Only Gods May Tread droppen ze hun vijfde full-length. Het voorgaande en twee jaar oude album The Level Above Human kon ik best smaken, maar retrospectief moet ik aan mezelf eerlijk toegeven dat ik het album niet zo vaak opgelegd heb.

Na een tiental luisterbeurten moet ik concluderen dat ook Where Only Gods May Tread in hetzelfde steegje zal belanden. Ingested weet wel degelijk redelijk goede songs te schrijven, maar blijft steeds uit hetzelfde vaatje tappen. Er zijn geen nummers die uitschieten en zelfs na vele luisterbeurten blijft het schijfje iets te grijs en zijn er te weinig zaken die mijn aandacht weten te houden.

Ingested speelt volledig volgens het boekje: de zang is naar gewoonte in dit genre afwisselend en agressief, de drums roffelen alles aan flarden en de gitaren worden vaak door deze twee overstemd. Op elk moment is te horen dat Ingested op veilig speelt en dat is nefast voor de muziek. Volgens de genrestipulerende verplichting zijn er op dit album verschillende gastbijdrages te vinden, nl: Kirk Windstein (Crowbar, Down), Vincent Bennett (The Acacia Strain) en Matt Honeycutt (Kublai Khan).

Her en der zijn er wat plezante ingevingen te vinden, maar ze kunnen het brokkelige fundament van deze plaat nergens echt verhelpen. Technisch gezien wordt deze plaat vakkundig neergezet, maar helaas is dat geen middel om saaiheid te verdrijven. Fans die alles van deathcore tot brutal deathmetal sparen, The Level Above Human top vinden en gewoon meer-van-hetzelfde niet storend vinden, kunnen dit schijfje aanschaffen.

Where Only Gods May Tread kende een release op 14 augustus via Unique Leader Records.  


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?