Samenvatting

Recensie door Srachex op 17/05/2020
  • Uitgebracht door metalfans
  • Metalfans score80

Review van de puzzel: Iron Maiden – Somewhere In Time.

Pluspunten

  • NVT

Minpunten

  • NVT

Een ietwat vreemde review, ditmaal geen album maar een puzzel in deze sectie. De meesten onder jullie zullen ongetwijfeld wel al met deze puzzels online of fysiek in aanraking zijn gekomen. Een groot aantal bands met zeer bekend en belangrijk werk zit in het aanbod van de leverancier. De reden hiervoor mag duidelijk zijn, want deze dingen kennen maar één doel en één afzetmarkt, nl: geld opbrengen en jullie, de metalfans. Daarom deze review waar ik enkele vragen tracht te beantwoorden die in me opkomen. De score in dit verhaal is dan ook compleet irrelevant. Gezien mijn favoriet Maiden-album Somewhere In Time is, koos ik voor deze hoes. De puzzel meet 500 stukjes.

Eén van de belangrijkste vragen is: hoe ziet de puzzel er afgewerkt uit?

Ik beeld me in dat er metalfans zijn die hun belangrijkste hoezen als kunstwerkjes aan de wand willen zien. Kan deze puzzel daar dus voor dienen, is hierbij de vraag. Afgewerkt meet de afbeelding 39 cm x 39 cm. Niet al te groot, maar nog een formaatje groter dan een LP. Het detail in de afgewerkte tekening is in dit geval zeer groot. Op de titel en de bandnaam na (die werden verkleind in de wolken geplaatst) is er niets aan de structuur van de tekening gewijzigd of toegevoegd. De puzzel heeft wel meer warmte in de kleuren gekregen dan de cover van de cd. Als de grootte van de puzzel je niet stoort, kan deze ongetwijfeld tegen de muur om als afbeelding te dienen.

Was het plezant om te maken? Was het moeilijk?

Mijn vrouw en ik zijn nu niet bepaald de grootste puzzelfanaten. Wij hebben er samen een dikke drie uur over gedaan om deze plaat te leggen. Voor ons was hij behoorlijk pittig tegen het einde toe (veel onbeduidend gesteente, enz…). Ik beeld me in dat een Powerslave of een Seventh Son of a Seventh Son een pak moeilijker zullen zijn. Het was alleszins wel fijn om aan een klassieke Iron Maiden hoes te werken en die eens van echt dichtbij te mogen zien.

Was het zijn geld waard?

We hebben dit niet gesponsord gekregen en ik heb er toch behoorlijk wat geld voor moeten neerleggen (€ 21.99). Of dit absoluut zijn geld waard is, zal je eigenlijk zelf moeten uitmaken. Ik beeld me in dat deze werkjes aan de muur meer plezier zullen opbrengen, dan als doos tussen je vinyl (de doos heeft dezelfde grote als een plaat en past er perfect tussen), maar dan moet je natuurlijk wel die knullige persoon zijn die puzzels tegen de muur wilt hangen. Misschien dat ik hem in ooit eens met transparante, uithardende hars overgiet om hem ergens in te werken...

Leverancier: ZEE Productions, Rock 500 Saws

Puzzel: Iron Maiden – Somewhere In Time 500 stukken 39x39 cm

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?