Samenvatting

Recensie door Wim Guillemyn op 22/02/2020
  • Uitgebracht door Napalm Records
  • Metalfans score70

 Energieke en harde rock and roll/stoner dat een welgemeende fuck you naar het establishment richt.

Pluspunten

  • Energiek
  • Goed gebouwde songs

Minpunten

  • Iets te weinig eigen geluid

U mist de leegte die Motörhead achterliet? Misschien moet je deze Australische band eens proberen? Mickey Tucker en de zijnen zijn reeds sedert 2007 bezig. Na enkele opgemerkte releases in eigen beheer kwam Napalm Records in 2013 bij hen aankloppen met een platendeal. Ze moeten dus wel kwaliteit in huis hebben…

Wel dat hebben ze. Stevige en harde rock and roll met een portie stoner er doorheen. Je hoort dus muziek die de ene keer AC/DC invloeden heeft (bv. Wanted Man) en de andere keer naar Motörhead (zoals op I’m Ready) neigt. Hoe het zij, telkens met overgave gespeeld en met goedgemaakte rock. Het klinkt vintage en mensen waarvan hun glas altijd halfleeg is zullen zeggen dat het niets nieuws onder de zon brengt. Dat is misschien waar, maar alles klinkt goed en fris. Ik krijg bij het horen van de muziek een adrenalinestoot en een gevoel van de wereld aan te kunnen. Ook het titelnummer Kreuzung is een geweldige track. Heerlijke stoner rock met een fijne intro. En zo staan er nog enkele op. Tonight begint bijna als een ballad, maar vergis je niet want plots wordt het beest wakker. Is alles goed en fantastisch? Dat nu ook weer niet, daarvoor mis ik wat eigenheid, een eigen sound. De riffs refereren soms wat teveel naar hun voorbeelden. Voor de rest is alles goed ingeblikt.

Wie houdt van AC/DC, Motörhead, Monster Magnet en soortgelijke bands moet dit zeker eens uitproberen. Een plaat die een ode aan het leven is en lak heeft aan alle regels (lees de lyrics maar eens). Wel man: That’s Rock and Roll and I like it! Als je ze ooit eens live aan het werk kan zien moet je dat zeker meepikken want ze hebben een ferme en rauwe live reputatie. Vooral voorman Mickey Tucker kent geen grenzen. Hij smijt zich in het publiek en de band is verbannen uit twee clubs in Melbourne nadat Tucker door op een raam te bonken, om de aandacht van een groep rokers te trekken, er doorheen viel. Niets belette hem om daarna helemaal bebloed het podium op te kruipen en het concert af te werken.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?