Samenvatting

Recensie door voorzitter op 13/06/2019
  • Metalfans score78

Blue Lotus is een heerlijk album met sterke, herkenbare en vlot meezingbare tracks. Het is nu aan Hitherside om dit studioproject te vertalen naar een stomende liveshow.

Pluspunten

  • Verfrissend wat je met een 'oud' genre als heavymetal nog allemaal kan doen
  • Uitstekende productie

Minpunten

  • Op een paar tracks klinkt Hitherside nog net iets te braaf

Hitherside brengt moderne heavymetal met veel aandacht voor de melodie. Daarmee ben je als luisteraar nog niet veel wijzer, maar het is het eerlijkste label dat je op deze muziek kan kleven. Je hoort op hun nieuwe, tweede album Blue Lotus subtiele verwijzingen naar inspiratiebronnen als Devin Townsend, Trivium en Garbage. Er zit een leuke 90’s-vibe in alles wat ze brengen, met een heerlijke vette productie en ook met de power van de grunge.

In de studio is Hitherside een duo. De Amerikaanse Jennifer zingt en de Belg Sam speelt alle instrumenten. Hoewel Sam uit de progwereld komt, blijft hij hier ver weg van het soms eindeloze gitaargepingel en onnodige breaks. Alles staat mooi ten dienste van de vocale bijdrage van Jennifer en haar heerlijke stem verdient een stek in de spotlights. Insignifcant Other en Asked But Not Answered stonden reeds op het titelloze debuutalbum van Hitherside, maar zitten hier in een nieuw jasje.

Je merkt aan de nieuwe versies dat de band op verschillende vlakken stappen vooruit heeft gezet. Er zit meer vaart in de tracks en het is in die snelheid dat dit duo het beste in zichzelf naar boven haalt. Dit album biedt bovendien veel variatie. Niet enkel in het tempo, maar ook in genres en stijlen. Op Get It Back speelt Sam’s neef, Megadeth-drummer Dirk Verbeuren, drums en je voelt meteen dat Verbeuren in een hogere categorie speelt dan Sam. De betere tracks zijn het openingstrio Unsanctify Me, Lovely Day To Kill en My Prediction.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?