Samenvatting

Recensie door voorzitter op 26/03/2018
  • Metalfans score75

De Belgische metalscène kan wel een nieuwe wind gebruiken. Bands als Our Common Sense, die lak hebben aan de grenzen van subgenres, blazen de zwaardere genres nieuw leven in.

Pluspunten

  • Frisse aanpak, over de grenzen van genres heen
  • Een pluim voor de vocalen en het stevige drumwerk

Minpunten

  • Soms wordt het wat zwaar op de hand

De Gentse band Our Common Sense maakt op zijn debuut-EP Mankind’s Worst To Know zijn eigen blend met heavy metal, metalcore en stoner. Er zit ook wat posthardcore in, maar dan met meer power dan je doorgaans in dat genre op je bord krijgt.

Denk voor Our Common Sense aan een mix van Bring Me The Horizon, Prong, Karma To Burn en Steak Number Eight. De band is begonnen als instrumentale band, maar het is goed dat ze gewacht hebben op de komst van een zanger om de opnamestudio in te duiken. Thomas wisselt vlot van cleane vocals naar rauwe screams en diepe grunts en weet er telkens veel gevoel in te leggen.

Op dit debuut van Our Common Sense heeft elk van de vijf tracks een eigen gezicht. Eén van de beste tracks van de vijf is Take The Shot. Die komt net als Medusa en Sorrow als een pletwals op je af, maar er is geen ontsnappen aan. Take The Shot heeft van die drie tracks het grootste adrenalineshot. In Exhale zit fraai een toespraak verwerkt, maar die komt te laat om die track nog te redden. Niet elk nummer is geslaagd voor het examen, maar als geheel klinkt deze EP veelbelovend.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?